Вместо диета, променете начина си на живот

 

Чували сте го толкова много пъти, че навярно го казвате в съня си. “ Диетите не действат”; ако искате да свалите килограми и да не си ги върнете обратно, трябва да направите промяна в начина си на живот.

 

Какъв вид, обаче, има или какво усещане създава една промяна в начина на живот и как да разберете, когато сте направили такава? Имайки предвид начина, по който някои хора говорят за това, можете да си помислите, че има някакъв вид мистична мъдрост, която добивате, когато “ направите промяната “ и която ви казва, кога какво да ядете и как да престанете да се тревожите за числото на кантара. Дали това означава, че най-накрая ще престанете да копнеете за шоколад?

 

Основната разлика между психологията на дадена диета и психологията на даден начин на живот е просто въпрос на гледна точка. Притежаването на точната гледна точка може да не направи вкусът на меда по-хубав от шоколад, но е в състояние да промени всичко в света, когато става въпрос за постигане на целите ви, избягвайки ненужното страдание по пътя и поддържайки постиженията ви в дългосрочен план.

 

Ето според какво една диета се различава от даден начин на живот:

 

  • Една диета се отнася изцяло до числа- числото на кантара и числото на калориите, които изяждате и изгаряте. Успехът се определя по отношение на това, колко стриктно се придържате към тези числа, докато една промяна в начина на живот се отнася изцяло до вас. Става въпрос за организирането на вашето хранене и физическа активност, заедно с действителните ви цели и желания. Успехът се определя по отношение на това, как тези промени ви карат да се чувствате със себе си;

 

  • Психологията на диетата допуска, че достигането на определено тегло е ключът към намиране на щастието и решаването на останалите проблеми. Ето защо, объркването на числата във всеки един ден може да бъде така разстройващо - това означава, че вие сте объркали почти всичко, което наистина е от значение, докато подходът с начина на живот допуска, че да бъдете с наднормено тегло, обикновено е резултатът от другите проблеми, не причината. Обръщането директно към тези проблеми е най –добрият начин да решите и проблемите, сами по себе си и въпросите с теглото си. Това означава съсредоточаване върху много неща, а не само върху числата на кантара. Числата ще ви разкажат само една малка част от историята, а  “ лошите “ числа често предоставят добри улики в областите, които се нуждаят от внимание;

 

Очаквайте скоро: „Вместо диета, променете начина си на живот – 2 част”.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари