Вместо диета, променете начина си на живот – 2 част

 

 

Започването на диета

 

подразбира странична и временна промяна в техниката на хранене. Вие започвате броене и измерване и спирате да ядете някои храни, и заменяте други, въз основа правилата на диетичния план, който използвате.

Може би се впускате в някои упражнения, за да изгорите няколко допълнителни калории. Предполагате, че техниката е тази, която поражда резултатите, а не вие. Резултатите от една диета са повърхностни.

Ако сте късметлии, можете да се промените отвън- но, не и отвътре. Щом достигнете желаното си тегло, вие повече нямате нужда от техниката и нещата, постепенно, се връщат към “ нормалното “ и разбира се, всичките проблеми, които се надявахте, че свалянето на теглото би разрешило, са все още тук;

 

Създаването на промяна в начина на живот

 подразбира душевна и трайна промяна във връзката ви с храната, храненето и физическата активност. Вие признавате, че основният проблем не е това, какво ядете или, дори, колко ядете, а как и защо ядете.

Безсмисленото и импулсивно хранене ( без умисъл или осъзнаване ) и/или използването на храната, за да се справяте с емоциите си и да се разсейвате от неприятни мисли - това е, което действително трябва да се промени.

Да се научите да се грижите добре за себе си емоционално, физически и духовно – така, че да не пожелавате да използвате храненето, за да решава проблеми, които то, фактически, не може, е процес на обучение за цял живот, който непрекъснато се променя, понеже се изменят обстоятелствата и вашите потребности.

Това не означава, че въпросите на повърхностно ниво не са от значение. Ясно е, че контролирането на това, колко и какво ядете е съществено, а безпокойството как изглеждате е един страхотен мотиватор.

 

Истинският въпрос тук е, къде в картинката се вписвате вие

Ключът към трайно сваляне на тегло, както и това, да се чувствате щастливи и удовлетворени от себе си и живота си, е да поемете лична отговорност за това, което можете да контролирате вие и да оставите настрана всичко останало.

 

Очаквайте скоро: "Вместо диета, променете начина си на живот – 3 част".

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари