Вместо диета, променете начина си на живот – 3 част

 

Много фактори, които са извън контрола ви- вашите гени, възраст, медицински статус и история на предишното тегло ще влияят на килограмите и външността ви. Тези фактори могат да определят колко килограма можете да свалите, колко бързо ще го свалите и как ще изглеждате и ще се чувствате, когато стигнете до там, докъдето сте в състояние.

Когато се съсредоточите твърде внимателно върху числата на кантара или върху това, което виждате в огледалото, вие залагате своето щастие и удовлетворение върху  неща, които, действително, не можете да контролирате. Това почти гарантира, че ще бъдете постоянно притеснени, стресирани и в неудобство и, по-вероятно отвсякога е да имате проблеми с емоционалното хранене.

Когато, обаче разчитате прекалено много на странични ( диета ) средства, техники и правила, за да определяте поведението си, вие предавате личната си отговорност на средствата и техниките.

Ако се усещате, че често губите мотивация или се чувствате безсилни да контролирате своето собствено поведение, това, навярно е, понеже разчитате на средствата да вършат вашата част от работата, вместо вас. Вие сте единственият/ата, който/която е в състояние да реши кое е правилно за вас; само вие можете да промените нагласата и гледната си точка, за да съвпаднат с личната ви реалност.

Има много статии по тази тема, с полезна информация и практически идеи, за да поемете отговорност за преобразяването на вашия собствен начин на живот. Всъщност, един от най-добрите методи, по които можете да започнете прехода от диета към даден начин на живот е, като поемете отговорността, да идентифицирате проблемите, върху които трябва да работите и да събирате информацията, която ви е нужна.

Независимо, дали започвате да се справяте с емоционално хранене, с подобряване на представата за тялото ви или с намиране на виждане за живота, който искате да живеете. Ще откриете, че не сте единствени и, че на разположение са много подкрепа и помощ.

Просто трябва да направите първата стъпка вън от психологията на диетата и по-близо до един нов и подобрен начин на живот.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари