Връзката: „уелнес - СПА”

 

Уелнесът, от гледна точка на СПА.

Има и много други аспекти на уелнес философията, които нямат връзка със СПА процедури и центрове, но сега ви предлагаме да прочетете малко за аспекта: „уелнес откъм СПА”, за да научите каква е връзката между уелнес и СПА:

Връзката се изразява в благотворните процедури, целящи запазване или подобряване на доброто физическо и психическо здраве. Като се набляга не толкова на доброто здравословно състояние във физическия смисъл на думата, колкото на вътрешните възприятия на човека. В този смисъл, основната му цел е постигането на психическо спокойствие, чрез физически въздействия върху тялото.

СПА е насочено към хора, които живеят динамично и се нуждаят от бързо и ефективно възстановяване. В днешно време, почти всички живеем така.

СПА са процедури с вода, но не само. Както вече ви обяснихме, в статията „какво означава СПА?”, има още и оздравителни, възстановителни, подмладяващи и разкрасяващи процедури, с помощта на фито-, луго-, модо- и всякакви други видове терапия.

Ако се добавят масажи и всякакви други ритуали за здраве, както и

цялостния стремеж на човек да живее здравословно,

се постига симбиозата между SPA & Wellness.

Някои експерти в България се застъпват за идеята, че за да дари водата здраве, не е нужно да е минерална, това се смята за бонус. В „Голямата книга за СПА” (кодът на водата), авторът и д-р Теофана Петрова, обяснява всичко за водата. За това, каква вода да използвате и как да я използвате, за да утолявате жаждата си, за да се лекувате, за да бъдете здрави и красиви. Книгата и е много полезно издание, което разкрива функции на водата, за които, дори и не сме предполагали.

Използваните методи, намиращи се в СПА центровете, чрез които може да се достигне до повишаване на жизнения тонус (част от уелнес философията), имат най-разнообразен характер, например: масаж, сауна, солариум, аромотерапия, маски, пилинг, масаж с топли вулканични камъни, масаж с мед и др.

Уелнес и СПА процедурите много често се бъркат с балнеологията. Тези понятия, обаче се допълват, но в балнеоложките центрове обикновено се лекуват болни хора, а СПА центровете се посещават за здраве - от здрави хора.

Можем да обобщим, че връзката между уелнес и СПА е състояние на добро физическо и душевно здраве, постигнато, чрез целенасочени усилия или грижа за здравето, с цел превенция на болести и удължаване на живота. Синергията между Уелнес & СПА се изразява в избора ни за това да бъдем оптимално здрави, като не забравяме, че всичко, което правим, мислим и чувстваме влияе върху състоянието на нашето здраве.

Източник: http://www.spacenter.bg/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%E2%80%9E%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D1%81%D0%BF%D0%B0%E2%80%9D#ixzz2Dh1YTRhK
Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари