Връчиха наградите „ЗЛАТНА ИГЛА 2013"

 

На 10.04.2013г., в Sin City се състояха годишните награди на Академията за мода. За периода на своето съществуване, „Златна игла" се утвърди като най-авторитетната годишна награда за мода в България. По традиция, статуетката "Златна игла" е изработена от най-добрия български бижутер - Анжело Красини. За големите призове гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас с председател проф. Любомир Стойков.

 

Спа, уелнес и антиейджинг порталите на България - www.spacenter.bg ; www.wellnesscenter.bg & www.antiagingcenter.bg , също бяха медийни партньори на събитието. 

 

НОСИТЕЛИTE  НА ПРИЗА „ЗЛАТНА ИГЛА 2013" СА:

 

"Дизайнер на годината" & "Модна къща на годината" - София Борисова & модна къща "Romantika Fashion"

Носителката на „Златна игла 2013" в категориите „Дизайнер на годината" и "Модна къща на годината" - София Борисова - показа част от юбилейната си колекция Limited Edition, създадена по повод 20-годишнината на модна къща Romantika Fashion. Дизайнът на платовете на част от моделите в колекцията е запазена марка и дело на самата дизайнерка;

 

"Принос към българската мода" - Стилист Капанов

Носителят на "Златна игла 2013" за Принос към българската мода, Стилист Капанов, е председател на "Национално сдружение на фризьорите в България"; президент на "Интеркоафюр - България" и "Интеркоафюр - Източна Европа" ; председател на Националната и Регионална занаятчийска камара и издател на списание "Прическа и стил".

 

"Най-добър млад дизайнер" - Николай Божилов

На гала-спектакъла носителят на приза „Най-добър млад дизайнер" - Николай Божилов показа колекцията си „1300+33". В нея той прави паралел между кубизма от началото на двадесети век и минимализма в модата на 90-те години. Колекцията е вдъхновена от монумента в стил кубизъм край Шумен, който отбелязва 1300 г. от създаването на българската държава;

 

"Моден фотограф на годината" - Костадин Кръстев-Коко

Носителят на "Златна игла 2013" в категорията „Моден фотограф на годината" Костадин Кръстев-Коко, е снимал голяма част от представителите на българския елит, както и фотосесии и корици за почти всички списания в България. Редица дизайнери, също му се доверяват за фотосесиите на колекциите си.

 

 

 

 

Освен носителите на приза „Златна игла 2013", които представяха свои модели на събитието, гости на ревю-спектакъла бяха известни модни къщи за дамско и мъжко облекло.

 

Модният бранд „Аристократ" показа луксозна casual колекция в многообразие от цветове. Водеща материя в нея е кашмирът, не случайно наречен „кралска нишка". "VHK fashion". с дизайнер Веселка Крачунова представи премиерно колекцията „Четири сезона". Моделите в нея са многофункционални и са израз на съчетаните в силата на жената - красота, елегантност, чистота и финес.

 

На гала-спекгакъла, модна къща "Paloma Fashion", с дизайнер Поля Кинова показа колекция официални тоалети Desire Ме. Тя приветства младите момичета и дами с усет към красивото, като представя елегантни модели, които разкриват индивидуалността и женствеността на тялото.

 

Дизайнерът - Стоян Радичев представи абитуриентска и официална мода за сезон пролет-лято 2013. Тоалетите са с класически кройки, ефектни украси и декорации, а колекцията представя жената като съвкупност от нежност, феерия и сексапил. Модна къща „Агресор" представи официална колекция мъжка мода за пролет - лято 2013. В ансамбъла на мъжкия костюм присъстват елек, фишу и брошка като допълнение към цялостния завършек.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Водещи бяха Елен Колева и Ники Сотиров.

 

 

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари