Движение

“Върти се, върти, колело на живота - животът е устрем и вечно движение”. - Анонимен мислител

Всичко в нас се движи. Сърцето изпомпва, кръвта тече, белите дробове се разширяват и се свиват, очите се въртят, тъпанчетата вибрират. Да бъдем живи е да се движим. Възпрепятствайте движението и създавате заболяване. Спрете движението и сте мъртви. Допуснете го напълно и осъществявате уелнес. Вследствие на това движение, всичко се променя, във всеки един момент. Следователно, да се блокира движението е да се спре промяната. Неподвижната вода се превръща в застояла локва. Движещата се река се пречиства. Неподвижното тяло се превръща в дом за инфекции и депресия.

Движещото се тяло свободно провежда жизнената енергия. Затворете очите си за момент и създайте мислена картина на един нездрав човек. Вашата представа може да включва безцветно или повехнало лице, тяло с наднормено тегло, може би, седнало на стол или една изморена фигура, вяло изкачваща редица стъпала, дишайки тежко на всяко стъпало. Сега, представете си обратното. Наблюдавайте човек на върха на здравето си. Възможностите, които изобразявате, са розовобузест вид и спретнато, красиво тяло в движение –тичащо или скачащо с протегнати ръце или правещо любов или танцуващо.

Танцуването е чудесна метафора за живеенето - за съществуването в хармония, тъй като целият свят, общата сума на енергия, се движи като в танц. Танцуващият човек е човекът, който е едно цяло с вселената. Танцуващият човек е напълно жив. Без движение вие не танцувате, не работите или не играете. Това е толкова елементарно. Движението променя и вътрешния и външния свят. Колкото повече се движите, толкова по-добре се движите. В този стълб се показва как енергията създава енергия - в непрекъснат, цикличен процес - един непрестанен танц.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари