Дишайте за уелнес

 

Дишането е първото измерение на уелнес колелото, което включва въвеждане на енергия. Освен животоподдържащите фактори на нашето дишане, има повече в характера му, което може да регулира нивото на нашия уелнес. Уелнесът е повече от оцеляване. Това е движение в посока на издигането над основните равнища на здравето или това, което светът на медицината счита за “нормални“ състояния на здравето.

Разбирането на многобройните ефекти от дишането върху нашата физиология ни позволява да се възползваме от регулаторните последици от това, как дишаме. Изключителното значение на дишането е очевидно. Без въздух, ние сме мъртви, в рамките на няколко минути. Дъхът ни снабдява телата ни с катализатор - кислород, който дава възможност на метаболитния цикъл да освобождава енергия от храната ни.

Накратко, правилното дишане достига максимално ниво със спокойна и изправена стойка, свободно прилягащи дрехи и разбиране на механиката на дишането. Можете да се обърнете към уелнес учебниците, за да получите информация за обличането, стойката и чистия въздух. Там ще прочетете, също за ефектите на дишането ни върху нивата на стрес и емоциите ни. Правилното дишане е толкова важно, че Йога ни казва, че усъвършенстваното дишане се равнява на перфектно здраве.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари