Експертите споделят: Наталия Кобилкина за алфа личностите

 

Наталия Кобилкина е първият сексолог и семеен терапевт в България, който провежда обучения по сексология и щастливи отношения. Кобилкина е една от първите жени, които говорят за секс открито и в момента активно развива сексуалната култура в България. Тя е семеен терапевт, педагог, авторка на многобройни статии, свързани с отношенията и секса. Постоянен гост на различни предавания, свързани с взаимоотношения. Наталия непрекъснато провежда лекции по сексология.

Ние от www.wellnesscenter.bg и се възхищаваме колко е млада и същевременно как знае винаги да отговори по най – точния начин на въпросите, които и задаваме, като чрез тях успява да помогне на много двойки да се намерят, а намерилите се да поддържат или подобрят личните си взаимоотношения.

 

Уважаема г-жа Кобилкина, напоследък все по – често и по – често чуваме за алфа личностите. Затова, бихте ли разказали какви са те?

Преди да Ви отговоря за алфите, трябва да спомена, че има и бета и гама личности, но те са по – слаби. Затова ще акцентирам на най – силните, алфа личностите. Те излъчват позитивна енергия, имат много приятели, всичко, което правят носи успех или поне интересен опит. Това са хора, които сами изграждат своя живот и променят света на другите.

 

Каква е жената алфа?

Алфа жените са "лидерите" - водачите на стадото. Тя винаги знае точно какво иска. Не търпи компромиси, властна и силна е. Алфа жената е "успялата жена".

 

Какъв е мъжът алфа?

Разбира се той е уверен, мачо, има пари, излъчва сексапил, успешен е в работа си, но какво повече от това превръща един обикновен мъж в мъж алфа? Само това, че един мъж има много жени, например не означава, че той е алфа. Затова има едно основно качество, което мъжът алфа притежава: той е лидер. Води след себе си и умело управлява живота си. Алфа мъжете докрай отстояват своите цели и желания. Ако той знае, че иска, например тази жена, тази работа или този проект, ще се бори докрай, за да постигне целта си. В момента, в който се появява друга алфа - някой, който претендира и иска да се сбие с теб, алфа по – скоро ще умре, отколкото ще се откаже. Алфа е този, който гони целите си, докрай и ги постига. Дава 100% от себе си, за разлика от бета и гама мъжете, които изобщо не се ангажират или се отказват. Това са мъже, които умело управляват своя живот и реалност.

 

Възможно ли е и мъжа и жената в една двойка да са алфи?

Да, но помежду си трябва да правят много компромиси. Щом са две алфи трябва да съумяват да се опитомяват взаимно.

 

Колко % от хората са алфи?

Около 10 – тина % от цялото общество. Това означава, че има някаква борба за тези личности.

 

Статията продължава тук: Експертите споделят: Наталия Кобилкина за алфа личностите - 2 част.

 

 

 

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари