Играене и работене

“Отнема дълго време на човек да стане млад“ - Пабло Пикасо

По-голямата част от ежедневието ни попада в една от тези две категории. За нас, възрастните, болшинството от времето обикновено е прекарано, концентрирани върху работа, с твърде малко време, дадено за игра.

Това, което минава за игра, за повечето възрастни е по-вероятно да бъде бягство от дейностите - разсейване от отговорностите на работа. Много хора се обръщат към развлекателната индустрия, вместо към заемането с радостна, творческа, спонтанна игра, която е жизненоважна за благоденствието ни. Докато ученето започне, децата обикновено прекарват по-голямата част от времето си, играейки- решаваща дейност за развитието им.

Една и съща дейност може да бъде разглеждана като работа или игра, в зависимост от това, дали заниманието е целенасочено или не. Когато наистина играем, ние губим връзка с всички грижи относно изпълнение или постижение и ставаме напълно погълнати с дейността си. Няма усещане за “трябва“. Каквото и да правим, все е добре. Ние сме “по течението“. Този стълб е за улавяне отново духа на играта, която може да донесе баланс в живота ни, когато се чувстваме обременени с работа и отговорности.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари