Интелектуален уелнес

 

Интелектуалният аспект на уелнеса поощрява творчески, стимулиращи умствени дейности. Една интелектуално здрава личност се възползва от ресурсите, които са на разположение, за да разширяват познанието на човек в усъвършенствани умения, заедно с разгръщане на потенциала за споделяне с другите. Една интелектуално здрава личност използва интелектуалните и културни дейности в класната стая и извън класната стая, обединени с наличните човешки и научни ресурси в университетската среда и в по-широката общност.

Изминавайки един уелнес път интелектуално, вие ще изследвате въпроси, свързани с решаване на проблеми, креативност и учене. Ще прекарвате повече време, оценявайки и мислейки за природата по пътя- следвайки интереси, четейки книги, списания и вестници, ще откриете естествен интерес в следенето на текущите въпроси и идеи. Докато развивате своето интелектуално уелнес любопитство, активно ще се стремите да разгръщате и да предизвиквате мисълта си с творчески усилия. По пътя си, вие ще започнете да гледате на проблемите и предизвикателствата, не като на спънки, а като на стъпала.

• Докато изминавате уелнес пътя, ще започнете да се доверявате на интелектуалното;

• По-добре е да разгръщаме и да предизвикваме умовете си с интелектуални и творчески занимания, отколкото да станем самодоволни и непродуктивни;

• По-добре е да се установяват потенциалните проблеми и да се подбират подходящи посоки на действие, въз основа на налична информация, отколкото да чакаме да се тревожим и по-късно да се борим с големи грижи.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари