Как да постигна уелнес

 

Уважавайте и обичайте себе си.

Осъзнайте, че емоционалното ви състояние може да зависи от това, което поемате в тялото си и от онова, което правите с тялото си.

Справяйте се със стреса, чрез движение. То ви освобождава от напрежението, изхвърля излишните емоции и деблокира запушените енергийни канали.

Направете си собствен хранителен режим. Разберете как токсините влияят върху тялото ви и защо вътрешното прочистване на тялото е, също толкова важно, колкото и външното.

Бъдете наясно с мислите си. Те оказват влияние върху доброто ви емоционално състояние. Също, като храната, отрицателните мисли, които влагате в себе си, създават вредни последствия.

Вярвайте в нещо – борете се за него!

Създайте си духовен уелнес.

Книгата на Райън и Травис: „Нова философия за хармоничен живот. Уелнес” е посветена на това, как да обичате себе си, да живеете хармонично и да направлявате енергиите на живота си. Тя е и за вашия съзнателен избор да постигнете добро здраве и пълноценен живот.

Доктор Джон У. Травис завършва медицинския факултет в „Тъфтс юнивърсити”. През цялата си лекарска кариера се стреми да промени отношението на хората към здравето и за тази цел създава програмата Wellness Inventory. През 1975 г. основава първия уелнес център в света, Wellness Resource Center в Калифорния. Той е автор на редица книги, посветени на уелнеса, и съосновател на Алианса за трансформиране живота на децата. Именно в неговите книги, може да търсите още по – задълбочен отговор на въпроса „как да постигна уелнес?”.

Реджина С. Райън е консултант по добро здраве и пълноценен живот, редактор, старши съветник по религиозни изследвания и човешко развитие и автор на множество творби. От тях, също, може да научите повече за постигането на уелнеса.

Бъдете търпеливи и последователни, като си създадете навик за оказване на уважение към личния си уелнес/ хармония всяка сутрин. Започнете новия ден с въпроса, как се чувствате. Това е преглед на емоционалния ви уелнес. Осъзнайте, че емоционалният ви уелнес може да зависи от онова, което поемате в тялото си и онова, което правите с тялото си.

Направете хранителния си уелнес началната стъпка към изповядване на уелнес философията. Разберете как токсините влияят върху тялото ви и защо вътрешното прочистване на тялото, също е толкова важно, колкото външното.

Бъдете наясно с мислите си и с тяхната система. Мислите ви оказват влияние върху доброто ви емоционално състояние. Също, както храната, отрицателните мисли, които влагате в себе си, създават вредни последствия.

Научете се как да изграждате емоционалния си уелнес. Животът на всеки един е изпълнен със стресови ситуации. Сам по себе, си стресът е лош, но по-лош е начинът, по който реагираме на него. Той е най-опасният и отровен враг на уелнес-а. Понякога, може да ни завладее, дори без да подозираме. Стресът се противопоставя на всичко, което е уелнес.

Стресът „разваля" уелнеса.

Много важно е да можем да разпознаваме симптомите на стреса и да се справяме с него. Не ги пренебрегвайте е не ги подтискайте с алкохол или лекарства (ако лекарствата, не са живото – поддържащи, разбра се), защото това носи временно облекчение и в резултат от това, сте по – податливи на стрес. За да се справите, обаче, трябва любов, търпение и желание за грижа към самите вас. Не, не е егоистично, правилно е, защото, ако сте добре и в хармония със себе си, сте положителни в отношението си към околните, а това създава по – различна и позитивна среда на общуване като цяло.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари