Как да преодолеем чувството за пролетна умора? (1-ва част)

Пролет е, всичко навън се възражда за нов живот, а ние се чувстваме отпаднали и уморени... Липсата на минерали и витамини е първата по важност причина за това. През мрачните и студени зимни дни нивото на серотонина, не случайно наричан "хормонът на щастието", е силно понижено. Всичко това води до познатото ниско ниво на нашата енергия през пролетта.
 
Естествен лек срещу умората е движението, при това на открито. Дори и това е да е разходка сред природата в парка, тя ще ви изуми с благотворния си ефект. Пийте освен това по 1/2 - 2 л течности ежедневно. Това включва вода, както и зеленчукови и плодови сокове и чай. Така не само ще хидратирате и организма, и кожата си, но и ще си набавите така нужните особено в този период минерали и витамини.
 
•  Естествено редуциране на натрупаните през зимата килограми ще постигнете просто с увеличаване на Витамин С. За целта ежедневно приемайте лимони с вода, тъй като така ще повишите нивото на хормоните, благодарение на които и отслабването става по-лесно.
 
•  Оризът е известен открай време със своята пречистваща сила... Наслояването на голямо количество отпадни вещества в нашето тяло води не само до затлъстяване. Тъй като за да се справим успешно с него, е необходимо да засилим своя метаболизъм, се препоръчва диета за поне 3 дни с оризова отвара, която сме овкусили с малко сол, кимион и джинджифил.
 
* Малко се знае, че индийското орехче ни помага да изхвърлим така опасните токсини от организма си. Ето защо се препоръчва просто да прибавяте 1 ч.л. прясно смляно индийско орехме към чаша билков чай. Приемът е ежедневен, но не бива да надвишава две седмици.
 
Как да преодолеем чувството за пролетна умора? (2-ра част)

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари