Как да разчитаме езика на тялото?

Езикът на тялото осигурява невероятно количество информация при общуване. 7 процента от комуникацията се основава на думите, 38 % - на тона на гласа, а останалите 55 процента - на езика на тялото. Искате ли да се научите да четете мислите на хората? Следващия път, когато общувате, следете за тези знаци:
 
1. Кръстосаните ръце и крака сигнализират за  емоционална и физическа бариера. Дори и човекът срещу вас да се усмихва, той със сигурност не е позитивно настроен към вас.
 
2. Истинската усмивка се познава по очите, не по устните. Ако около очите липсват мимически бръчици при усмивка, значи човекът срещу вас крие нещо.
 
3. Когато човекът срещу вас копира езика на тялото ви, това е добър знак, показващ, че ответната страна ви възприема положително и споделя вашето мнение.
 
4. Позата на тялото е много показателна. Колкото повече пространство заема даден човек (разхождайки се напред-назад или жестикулирайки), толкова по-ангажиран е с това, което се случва около него.  Поддържането на добра стойка пък внушава уважение и насърчава активност, независимо дали сте лидер или не.
 
5. Отказът от зрителен контакт означава, че човекът срещу вас послъгва или спестява част от истината.
 
6. Повдигането на вежди сигнализира за дискомфорт. Има три основни емоции, които се изразяват чрез вдигнати вежди: изненада, тревога и страх.
 
7. Прекаленото кимане сигнализира, че човекът отсреща се страхува дали е добре приет или се съмнява в собствените си възможности.
 
8. Стисната челюст показва стрес, особено когато е съчетана с изпънат врат и сбърчено чело.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари