Луиз Хей излекува живота си, излекувай и ти своя (1 част)

 

Луиз Хей е водеща фигура в изповядването на уелнес културата, която балансира по всички стълбове на уелнеса и учи на това своите читатели. Тя е един от най-големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с трудности живот, съдбата й е пример за това, как и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат.

Изключителните й прозрения за връзката между мисълта и болестта са резултат не само на информация от първа ръка, но и от личен опит: тя успява да се излекува от рак в последния стадий. Автор е на десетки книги, от които в България са преведени над 10: "Излекувай живота си", "Излекувай тялото си", "Живот! По пътя на изцелението", "Медитации за изцеление на живота", "Благодарността - начин на живот" и др.

 

За книгите си Луиз Хей казва:

Моите книги не лекуват никого. Те събуждат у вас способността да допринесете за процеса на собственото си изцеление. За да станем цялостни и здрави, трябва да балансираме тялото, ума и духа. Необходимо е да се грижим добре за своите тела. Необходимо е да имаме положителна умствена нагласа за себе си и за живота. А освен това е необходимо и да имаме силна духовна връзка.

Когато тези три неща са уравновесени, ние се наслаждаваме на живота. Никой лекар, никой лечител не е в състояние да направи това за нас, ако ние самите не изберем да вземем участие в процеса на лечение. ЗНАЯ, че болестите могат да бъдат победени просто, чрез преодоляване на старите мисловни модели.

Преди няколко години ми поставиха диагноза рак на влагалището. Тъй като бях изнасилена на 5-годишна възраст и детството ми бе изпълнено с насилие, не беше случайно, че ракът се прояви в областта на влагалището. От няколко години бях учител по самолечение и сега разбрах, че ракът ми се удава възможност да практикувам върху себе си и да докажа онова, на което учех другите.

Като всеки друг, комуто са съобщили, че има рак, изпаднах в паника. Но все пак знаех, че лечението, чрез мисълта дава резултати. Осъзнавайки, че ракът възниква поради наличието на модел на дълбоко негодувание, което се таи дълго време, че буквално разяжда тялото, бях наясно, че имам да работя много с остарелите си мисловни модели.

Това бе единственият начин ракът да не се завърне никога повече. Знаех, че ако ракът рецидивира, то не е поради лоша операция, а защото пациентът не е променил начина си на мислене и отново, и отново създава същата болест поради фиксиране върху старите си мисловни модели. Знаех също, че ако успея да изчистя мисловния модел, създал състоянието "Рак", няма да имам нужда от лекари.

И аз като всеки болен от рак не разполагах с време. Започнах усилена работа, за да изчистя стария модел на възмущение. До мен беше моят учител. До този момент не признавах, че тая дълбоко в себе си дълбока обида. И аз като всички бях сляпа за собствения си начин на мислене.

Предстоеше ми много работа, за да простя на всички, които бяха ме наранили. И не на последно място - да простя на себе си. Другото, което направих, бе да се свържа със специалисти по хранене и да пречистя тялото си.

Съчетавайки мисловното с физическото пречистване, шест месеца по-късно лекарите установиха това, което аз вече знаех: ракът беше си отишъл. Все още пазя резултатите от изследванията, за да ми напомнят колко негативно съзидателна мога да бъда.

Очаквайте скоро: "Луиз Хей излекува живота си, излекувай и ти своя (2 част)", в www.wellnesscenter.bg

 

Източник: http://bit.ly/TcswYF

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари