Мадлен Алгафари за стълб № 2 в уелнеса: „Дишане” (2 част)

 

- Уважаема г-жа Алгафари, бихте ли споделили с аудиторията на www.wellnesscenter.bg какво смятате за важността на стълб „Дишане” и защо да се стараем, придържайки се към него, да постигаме уелнес?

 

- „От дишането тръгва всичко - то се отразява на всичко друго, което правим. Както в малката клетка, една капка кръв има информация за целия организъм, по същия начин, дишането дава информация за цялото ни същество, например за това какво се случва с емоциите ни и дали ние ги изразяваме правилно. Био – енергийното дишане е онова, което ни е програмирано по природа, когато се раждаме, посредством дишане: „корем – гърди – гърди, корем; през носа вдишваме - през устата издишваме”.

Точно този начин на дишане сме забравили, в следствие на много дългогодишен стрес и поради това, дишаме само с гръден кош, което е тревожното дишане, защото от тук идва многото недостиг на кислород до изключително много клетки в тялото.

Именно, възстановяването на този банансиран модел на дишане, позволява достигане на кислород до всяка една клетка. От там се изпълват с въздух изключително много мускулни сегменти, които са блокирани, заради задържани в тях емоции и от там по веригата има много терапевтични ефекти”.

 

Очаквайте 3-та част на интервюто с Мадлен Алгафари, касаещо важността и на останалите стълбове на уелнеса или „добруването”.

 

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари