Мислене

Най-голямото откритие на всяко поколение е, че човешките същества могат да променят живота си, чрез променяне нагласите на своите умове” - Алберт Швайцер

Мислите и чувствата са изкуството и занаятът на човешкия мозък .Подобно на белите дробове, сърцето и стомаха, мозъкът работи, за да трансформира енергия. Ние захранваме мозъка си с хранителни вещества, извлечени от храната, която ядем, с енергията от страхотните идеи, които събираме от хората, с гледките, звуците и движението около нас и с информацията в книги и други медии.

Част от тази енергия е архивирана в мозъка като база данни, за да бъде изтеглена в някакъв подходящ момент в бъдеще. Останалата част е на разположение за ежедневно функциониране, за правене на планове, решаване на проблеми, измисляне на сънища и създаване на връзки. Научно изследване показва употребата на енергия от мислещия мозък. Когато човек е свързан с ЕЕГ (машина, която измерва мозъчната дейност), разнообразните модели на мислене или липса на мислене проявяват различни електрически импулси. Мислeте „усилено” и налице ще е повишаване в честотата на вариация.

Мислете “повърхностно“ и ще виждате, че мозъчните вълни се забавят. След ден на умствена работа, вие ще се чувствате физически изморени, защото мисленето отнема енергия. Този стълб се концентрира върху силата на мисленето. Той свързва мисленето с физическо и психическо здраве и предлага някои творчески възможности за използване на мисленето, за да се подобри вашето благоденствие.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари