Новата фитнес мания NIA

Аеробика, тае-бо, зумба, канго джъмпс… Тези думички са добре познати на любителките на фитнеса. Но напоследък светът е пощурял по една нова програма, наречена NIA. Какво представлява тя? Това е система от танцови кардио фитнес занимания, която първоначално се появява през 80-те години на 20-ти век като по-безопасна алтернатива на аеробиката. Техниката е основана през 1983 г. от Деби Розас и Карлос Ая Розас в района на Сан Франциско в Америка. NIA съчетава елементи от бойните изкуства, съвременните танцови изкуства и йога в една тренировка под музикален съпровод. Така  аеробните упражнения и силовите тренировки се провеждат безопасно, без негативни последствия за тялото, което се скулптурира по един интелигентен начин.
 
В основата на един час NIA стоят 52 основни движения и техники от танцовите, бойните и лечебните изкуства (забавна комбинация от джаз, модерен балет, тай-чи, таекуон-до, айкидо и йога), изпълнени под съпровода на различни стилове музика. Независимо от възрастта и опита ви, можете да опитате NIA, тъй като хореографията е лесна за следване, а забавлението е гарантирано!
 
Класовете се водят само от лицензирани преподаватели, като се започва задължително със загрявка, чиято цел е да ви подготви за същинстака аеробна част, а на финала има упражнения за разтягане. В NIA могат да се включат и майки с бебета, като за целта малките човечета се поставят в кенгуру или слинг.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари