Състоя се Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness&SPA индустрията”

На 16.06.2016 г. в комплекс „Здраве“ гр. Банкя се състоя Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness&SPA индустрията”. Председателят на асоциация „Качество на живота“ д-р Любен Станев взе участие в нея с презентация на тема „Български Wellness Патенти – технологии за хранене, напитки, следболнични терапии, качество и стандарти за здравословен начин на живот“.
 
Повод за събитието е представянето за пръв път на Балканите на визионерската научна концепция на Global Water Health за изграждане на икономика, основана на знанието, осигуряваща интелигентен приобщаващ растеж чрез насочване на инвестиции в глобален проект за изграждане на „Spa огърлицата на София“ и въвеждане на научни иновации, свързани с уникалния потенциал на паметта на българските води.
 
Основната цел на форума е да промотира здравна превенция чрез социални иновации за постигане на икономика, основана на знанието, и превръщане на България в „Силиконовата долина на основа вода“, изграждане на „Spa огърлицата на София“ и въвеждане на научни иновации.
 
За първи път бяха презентирани научни иновации, стратегии, концепции, креативни бизнес продукти, проектни инструменти и нови политики за мотивиране на клъстерна международна отговорност относно култура на качеството при обучението на младите хора и при използване на водата за здравна превенция, дълголетие и/или лечение.
 
Събитието очаква да стартира приобщаваща информационна кампания на национално, регионално, европейско и международно равнище в полза на гражданите чрез използване на мултипликационния потенциал на партньорските мрежи на участниците и медиите, отразяващи международния форум – граждански сектор, бизнес, индустрия, местна и изпълнителна власт, образователни институции и публични личности.
 
Във форума взеха участие представители на НСА „Васил Левски“, Столична община и Global Water Health, кметa и местната власт в район Банкя, Балкански Клъстер за здравен, Wellness&Spa туризъм, Wellness Институт България, Международен SPA мениджъри клуб, Асоциация за качество на живот, Experts-BG, БНР и други изявени експерти.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари