Хранене

“Нека храната ти бъде твоето лекарство и лекарството бъде твоята храна“ - Хипократ

Повечето модели на хранене на американците представят една обществена здравна криза. Ако избухнеше нова болест, която е една десета толкова разрушителна, колкото храненето на повечето хора, щеше да има масов обществен протест, за да се открие лек. Начинът, по който много хора се хранят, е резултатът от един начин на живот, който величае незабавното задоволяване и пренебрегва дългосрочните последици.

Много от нас, не само американците са недохранени и/или с наднормено тегло, и/или умиращи от нарастващия брой от заболявания, свързани с хранителните модели - особено сърдечно-съдови заболявания, рак и инсулт. Освен това, ние страдаме от кариес, лошо храносмилане, запек, алергии, главоболие, хиперактивност, летаргия, кожни заболявания и лоши нокти и коса - всички, свързани с храненето.

В основата си, ние сме загубили връзка със себе си и затова начините ни на хранене и хранителните ни навици са небалансирани. Липсва ни информация относно храненето, стресирани сме, а повечето от храните, достъпни за нас, са отгледани с пестициди, силно преработени и лишени от много необходими хранителни вещества, заради бедните почви. Освен тези проблеми, множество използват храната, за да се опитат да облекчат емоционална или физическа болка.

В допълнение на наличието на проблеми с храната, много хора са пристрастени към опиати: кофеин, алкохол, никотин и голямо разнообразие от фармацевтични продукти. Ситуацията е порочен кръг, в който всеки небалансиран фактор води до друг и после се връща обратно, за да се засили. Колкото по-стресирани сте, толкова повече може да сте склонни да ядете, в опит да облекчите болката си. Колкото повече ядете, толкова повече болка може да създадете, чрез повишено тегло или утежнена вина. Колкото повече болка създавате, толкова повече може да искате да ядете, за да я облекчите. Отново и отново, вие продължавате. Няма разлика в кое деление на кръга скачате. Накъдето и да се обърнете, губите. Този стълб изследва как да се разруши този цикъл, за да прескочим в съвсем друг кръг.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари