Щастието тук и сега зависи от начина ни на мислене (2 част)

 

Вместо концентриране върху недостатъците ви или върху нещата, които ви липсват, съсредоточете се върху силните страни и дарбите си. Може да сте с наднормено тегло, но сте мотивирани да усъвършенствате тялото си. Може да сте необвързани, но имате безброй възможности да срещнете правилния човек. Може да имате финансови проблеми, но сте креативни и сте в състояние да се сетите за многобройни начини да си докарате нов приход или да намалите дълга.

Притежаването на чувство на благодарност за хората и вещите в живота ви е още един начин да се почувствате щастливи с това, което имате. Отделяйте няколко минути преди лягане, за да правите списък, дори и на ум, относно хубавите неща, които са се случили във въпросния ден - от насладата от любимата ви чаша кафе, до запознанството със страхотен нов приятел. Това не са големите събития в живота, които ни правят щастливи, а малките, почти незабележими неща, които са равнозначни на удовлетворяващ живот.

Единствената константа, която ще имате в живота си, е връзката ви със самите вас. Хората ще идват и ще си отиват, материалната собственост може да бъде отнета или загубена, но вие ще продължите да съществувате и това, как се чувствате със себе си, ще има голямо въздействие върху това, как интерпретирате живота си.

Запомнете - не можете да промените теглото, финансите или работата си за един ден, но винаги можете да промените мисленето си. Макар, че по-слабите бедра или по-тлъстата банкова сметка биха били приятни, истинското щастие може да бъде открито единствено, чрез гледане на живота и себе си в положителна светлина. Вие сте повече от тялото си, къщата и колата си.

Оценявайки хубавите си моменти и съсредоточавайки се върху позитивното- можете да бъдете щастливи точно сега, в този момент, така че, прекратете очакването за бъдещо щастие, когато то може да бъде ваше, през днешния ден!

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари