4 съвета за пълноценно общуване с любимия човек

Често не общуваме пълноценно с  любимия си човек, а това може да доведе дори до провал на връзката ни. За да подобрите комуникацията си и да постигнете по-хармонично общуване понякога е достатъчно да спазвате няколко прости, но безценни правила.
 
1. Спрете да поучавате половинката си
Не се дръжте като майка, която мъмри и наставлява детето си, тъй като укора в гласа ви ще доведе само до безсмислени оправдания от страна на любими ви човек. Дори и да сте недоволни от нещо, поговорете с нормален тон, без строгост и осъдителност в гласа. Винаги се поставяйте на мястото на отсрещната страна, когато решите да съдите.
 
2. Спрете да изисквате
Когато искате нещо, не е необходимо да изисквате. Много по-приемливо е учтиво да помолите, за да не накарате половинката си да се чувства притисната или използвана.
 
3. Спазвайте честност и откритост в отношенията си
Никога не замълчавайте, когато нещо ви е разочаровало или наранило. Бъдете честни, за да получавате същото.
 
4. Питайте
Не се фокусирайте само и единствено върху собствените си мисли, чувства и преживявания. Отсрещната страна със сигурност също има какво да сподели, стига да дадете тази възможност и да поставите правилните въпроси. Интересувайте се повече от работния ден и интересите на половинката си.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари