5 лесни начина да отслабнете по-бързо

Освен хранителен режим и редовни тренировки, в борбата с килограмите можете да включите и някои други хитринки. Ето 5 лесни начина, с които ще отслабнете по-бързо:
 
1.       Пийте чаша вода преди всяко хранене. Това помага да се поддържа водно-солевия баланс, а и създава чувство за ситост.
 
2.       Яжте бавно. Това е прост съвет, който ще ви помогне да се научите да ядете по-малко. Обикновено сигналът за ситост стига от стомаха до мозъка със закъснение, затова и ние по инерция изяждаме повече, отколкото трябва.
 
3.       Определяйте оптималния размер на вашите порции с помощта на „правилото за ръцете”: яжте белтъци – колкото една длан; зеленчуци – колкото един юмрук; въглехидрати – колкото една шепа; мазна храна – колкото палец.
 
4.       Вечеряйте рано. Постарайте се последното ядене за деня да не е много обилно и да не е много късно. Нарушаването на тези две прости правила предизвиква разстройство в храносмилането, затлъстяване и проблеми със съня.
 
5.       Осигурявайте си повече време за сън. Недоспиването много често провокира апетита и ви кара да приемате повече калории. 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари