9 начина да съумеете да останете мотивирани (част 3)

 

7. И това ще мине.

Нищо не е вечно. Трудните периоди ни поднасят възможност да израстваме. Слънцето ще изгрее и ще залезе. То винаги го прави. Помислете за всички неща, през които сте преминали и не само сте преживели, но в хода им, сте станали по-силни. Изживявайте всеки ден, заради самия него.

 

8. Дишайте.

Когато се уловите, че се чувствате уплашени, разтревожени и отчаяни, спрете и поемете дълбоко дъх. Пренесете се в настоящия момент и си припомнете, че, в замяна, можете да изберете да се чувствате спокойни. Освен, ако някой не насочи пистолет в главата ви, във всеки един момент можете да предпочетете спокойствието. Научете се да престанете да се паникьосвате сами с мислите си.

 

9. Отпуснете мускулите си.

Успокойте съзнанието си. Помислете за хората, които обичате и радостта, която ви носят. Дайте път на стремежа и осъзнайте благоденствието. Качеството на времето ви ще се повиши и ще изпитвате повече радост. Потърсете професионална помощ. Нормално е да сте стресирани, унили и разочаровани, когато живеете в несигурни времена. Важно е да контролирате настроенията си. Ако откриете, че не можете да се отърсите от тревожността и депресията, може да се наложи да потърсите помощта на специалист. Бъдете смели. Бъдете предприемчиви. Направете необходимите стъпки.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!

Коментари