Уелнес

Какво е уелнес

 

 

Ние научаваме за уелнеса, повече откогато и да било преди, от книги; интернет; разговори с познати и т.н.. Интересното е, че няма универсално прието определение за уелнес. Има, обаче, набор от общи характеристики, срещани в най-задълбочените опити за дефиниция на уелнес. Като цяло, съществува описание, отпращащо към “състояние на благоденствие“, което е, най-малкото да се каже, неясно. Често срещано, също е и “положение на приемане или удовлетворение от настоящото ни състояние“.

Защо да постигам уелнес

 

 

Уелнес философията обхваща всички сфери на живота - физика, професионална среда, социално общуване, интелектуално развитие, емоционално състояние и дух. Тя очертава най-добрите начини за постигане на хармонично съществуване - от начина на хранене, поведението в обществото и кариерата, до физическите дейности.

Как да постигна уелнес

 

 

Уважавайте и обичайте себе си.

Осъзнайте, че емоционалното ви състояние може да зависи от това, което поемате в тялото си и от онова, което правите с тялото си. Справяйте се със стреса, чрез движение. То ви освобождава от напрежението, изхвърля излишните емоции и деблокира запушените енергийни канали.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!