Движение

 

0 pic_7.jpg

Всичко в нас се движи. Сърцето изпомпва, кръвта тече, белите дробове се разширяват и се свиват, очите се въртят, тъпанчетата вибрират. Да бъдем живи е да се движим. Възпрепятствайте движението и създавате заболяване. Спрете движението и сте мъртви. Допуснете го напълно и осъществявате уелнес.

 

Бременността е най-хубавият период в живота на една жена, но и времето, свързано с най-много промени и осъзнаване на отговорността да се грижиш за зараждащия се в теб живот, който съвсем скоро ще промени изцяло света ти.
 

Аеробика, тае-бо, зумба, канго джъмпс… Тези думички са добре познати на любителките на фитнеса. Но напоследък светът е пощурял по една нова програма, наречена NIA. Какво представлява тя? Това е система от танцови кардио фитнес занимания, която първоначално се появява през 80-те години на 20-ти век като по-безопасна алтернатива на аеробиката. Техниката е основана през 1983 г. от Деби Розас и Карлос Ая Розас в района на Сан Франциско в Америка. NIA съчетава елементи от бойните изкуства, съвременните танцови изкуства и йога в една тренировка под музикален съпровод.

Здравето без съмнение е най-голямото богатство, без което няма как да бъдем пълноценни. Предлагаме ви 5 полезни съвета как да се грижите за него:
 
1.       Хранете се с мярка. Ако не извършвате тежка физическа работа, не яжте повече от 1800 калории на ден. Това ще ви поддържа във форма и ще избегнете риска от наднормено тегло и съпътстващите го забоявания.
 

Страници

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!