Играене и работене

 

 

По-голямата част от ежедневието ни попада в една от тези две категории. За нас, възрастните, болшинството от времето обикновено е прекарано, концентрирани върху работа, с твърде малко време, дадено за игра. Това, което минава за игра, за повечето възрастни е по-вероятно да бъде бягство от дейностите - разсейване от отговорностите на работа. Много хора се обръщат към развлекателната индустрия, вместо към заемането с радостна, творческа, спонтанна игра, която е жизненоважна за благоденствието ни.

Всеки има нужда от почивка и „презареждане на батериите” след работния ден. Ето няколко забавни и нестандартни метода за релаксиране, които можете да прилагате:
 
Помиришете портокал
 
Според учени ароматът на портокал или на прясно изцеден сок от плода успокоява, когато сте под напрежение.
 
Правете гримаси
 
Когато сте напрегнати, една смешна физиономия в огледалото може да ви развесели.
 
Хапнете боровинки
 

 

Имате ли проблем?

 

Какво е нормално и какво-не, когато става въпрос за работа? Като цяло, ако усещате, че винаги сте стресирани или приятелите и семейството ви се оплакват, че работите твърде много, може да сте изложени на риск. По-долу има няколко други въпроса, които да си зададете, за да разберете, дали балансът ви работа-живот е нарушен:

 

 

Живеем по време на култура, която винаги е в действие. Непрекъснато сме включени към Интернет и сме достъпни за всеки, по всяко време. Храним се в автомобилите си, втурвайки се към изпълнението на“ трябва да се направи “ и “ налага се да “.

Страници

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!