Мислене

 

 

Мислите и чувствата са изкуството и занаятът на човешкия мозък .Подобно на белите дробове, сърцето и стомаха, мозъкът работи, за да трансформира енергия. Ние захранваме мозъка си с хранителни вещества, извлечени от храната, която ядем, с енергията от страхотните идеи, които събираме от хората, с гледките, звуците и движението около нас и с информацията в книги и други медии. Част от тази енергия е архивирана в мозъка като база данни, за да бъде изтеглена в някакъв подходящ момент в бъдеще. Останалата част е на разположение за ежедневно функциониране, за правене на планове, решаване на проблеми, измисляне на сънища и създаване на връзки.

 

Вместо концентриране върху недостатъците ви или върху нещата, които ви липсват, съсредоточете се върху силните страни и дарбите си. Може да сте с наднормено тегло, но сте мотивирани да усъвършенствате тялото си. Може да сте необвързани, но имате безброй възможности да срещнете правилния човек. Може да имате финансови проблеми, но сте креативни и сте в състояние да се сетите за многобройни начини да си докарате нов приход или да намалите дълга.

 

Бихте ли довършили това изречение: “ Бих бил/a щастлив/a, ако… “

Отговорихте ли нещо, като: “ Ако бях свалил/a 6 килограма “, “ Ако получех повишение “ или “ Ако имах повече пари “? Ако е така, не сте единствени.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!