Общуване

 

 

Човешкото общуване е обмен на информация, словесна или безсловесна, между подател и получател - едно доста хладно описание за това, което би могло да бъде поезия или правене на любов. Тъй, като ние, хората, сме толкова фантастично сложни (въпреки това, което може да сте научили от вашия гимназиален учител по биология) за нас, на практика, е невъзможно да общуваме с изолирани фрагменти от данни. Всеки път, когато говорите с ( или пишете с, или поглеждате в) някого, вие се разкривате. Не можете да го избегнете.

Често не общуваме пълноценно с  любимия си човек, а това може да доведе дори до провал на връзката ни. За да подобрите комуникацията си и да постигнете по-хармонично общуване понякога е достатъчно да спазвате няколко прости, но безценни правила.
 
1. Спрете да поучавате половинката си

Езикът на тялото осигурява невероятно количество информация при общуване. 7 процента от комуникацията се основава на думите, 38 % - на тона на гласа, а останалите 55 процента - на езика на тялото. Искате ли да се научите да четете мислите на хората? Следващия път, когато общувате, следете за тези знаци:
 
1. Кръстосаните ръце и крака сигнализират за  емоционална и физическа бариера. Дори и човекът срещу вас да се усмихва, той със сигурност не е позитивно настроен към вас.
 

 

Повече от няколко проучвания съобщават, че “социалното време“ създава разлика в това, колко съдържателен е животът ни. Проучване на “Gallup“ съобщава, че хората, които казват, че са щастливи и здрави, имат средно равнище от шест часа социално време на ден.

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!