Психически уелнес

 

 

Когато проучваме литературата върху психичното здраве е трудно да се намери ясно определение на психично здраве. Вместо това, ние дефинираме неговата липса. Въпреки, че много пълнолетни хора не се вместват напълно в описанията на депресия или тревожност, депресивни симптоми и поведение, което идентифицира тревожност, са наблюдавани при много хора.

Всеки има нужда от почивка и „презареждане на батериите” след работния ден. Ето няколко забавни и нестандартни метода за релаксиране, които можете да прилагате:
 
Помиришете портокал
 
Според учени ароматът на портокал или на прясно изцеден сок от плода успокоява, когато сте под напрежение.
 
Правете гримаси
 
Когато сте напрегнати, една смешна физиономия в огледалото може да ви развесели.
 
Хапнете боровинки
 

Депресията е психично заболяване, но тя не влияе само върху съзнанието на човек. Тя въздейства върху организма, дейността и взаимоотношенията му с членовете на семейството и приятелите. Ако сте близо до личност, страдаща от депресия, вероятно разбирате, че нещо не е наред, но не сте сигурни какво да направите по въпроса. Депресията е сложна, за да се диагностицира и лекува, така че, е желателно квалифициран здравен специалист да направи това. Съществуват, обаче, някои обичайни симптоми, които можете да потърсите.

 

Въпреки, че хората с депресия може да проявяват много идентични симптоми, начини на мислене и емоции, всъщност има няколко различни вида депресия. Вашият лекар е в състояние да прецени симптомите ви, за да постави правилна диагноза. Всеки тип депресия има различни модели, отключващи причини, диагностични критерии и методи на лечение:

Страници

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!