Социален уелнес

 

 

Социалният аспект на уелнеса насърчава допринасянето на един човек и физическата среда към общото благосъстояние на една общност. Стълб „общуване” подчертава взаимната зависимост с останалите и с природата. Той включва постигане на хармония в едно семейство. Докато изминавате един уелнес път, ще ставате все по-наясно със значението си в обществото, както и с въздействието, което имате върху природата и населената ви среда.

Често не общуваме пълноценно с  любимия си човек, а това може да доведе дори до провал на връзката ни. За да подобрите комуникацията си и да постигнете по-хармонично общуване понякога е достатъчно да спазвате няколко прости, но безценни правила.
 
1. Спрете да поучавате половинката си

Езикът на тялото осигурява невероятно количество информация при общуване. 7 процента от комуникацията се основава на думите, 38 % - на тона на гласа, а останалите 55 процента - на езика на тялото. Искате ли да се научите да четете мислите на хората? Следващия път, когато общувате, следете за тези знаци:
 
1. Кръстосаните ръце и крака сигнализират за  емоционална и физическа бариера. Дори и човекът срещу вас да се усмихва, той със сигурност не е позитивно настроен към вас.
 

 

Общуването заема една голяма част от ежедневието ни. Независимо от типа на отношенията, винаги е много важно да умеем да общуваме ефективно. Защо? Вижте в следните факти:

Страници

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!