Уелнес зона информация

На 16.06.2016 г. в комплекс „Здраве“ гр. Банкя се състоя Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness&SPA индустрията”. Председателят на асоциация „Качество на живота“ д-р Любен Станев взе участие в нея с презентация на тема „Български Wellness Патенти – технологии за хранене, напитки, следболнични терапии, качество и стандарти за здравословен начин на живот“.
 

На 21.06.2014г., в Diplomat Plaza Hotel & Resort, гр. Луковит, се състоя третата национална уелнес конференция. Партньор на събитието бе - СУ “Климент Охридски“ и в частност-доц. Александър Сарафов, с неговите студенти по “Туризъм”, катедра “География на туризма”.

На 11.04.2014г. се състоя втората национална уелнес конференция, в х. Витоша, гр. София. Акцентът в нея бе "Професионалният уелнес" и това как той влияе върху останалите аспекти на уелнеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Принос към българската мода" -

Стилист Капанов

Носителят на "Златна игла 2013" за Принос към българската мода, Стилист Капанов, е председател на "Национално сдружение на фризьорите в България"; президент на "Интеркоафюр - България" и "Интеркоафюр - Източна Европа" ; председател на Националната и Регионална занаятчийска камара и издател на списание "Прическа и стил".

На 04. декември 2012г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи в „Гранд хотел София” за 16-ти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996г. БХРА избира носители на най-престижните и дългогодишни отличия в туризма, които са част от най-успешното предприемачество. Сред гостите на официалната церемония присъства заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, партньори от бизнеса, членове на асоциацията, водещи мениджъри и собственици в областта на туризма, представители на националните медии. По специална покана от организаторите на БХРА, медийни партньори на събитието бяха и сайтовете www.spacenter.bg и www.wellnesscenter.bg .

 
 

Няма стандартна дефиниция за уелнес център/ wellness center, но обикновено, това е място (може  да е "изнесено" самостоятелно, а също и да е в хотел, например), където в съседство има природа. Често е извън големи градове и в него работи повече от един лекар. Фокусът е върху алтернативна медицина, която е предназначена за лечение на ума и тялото. Характерна е и посветеност към насърчаване на здравословния начин на живот и предотвратяване на болести и заболявания.

Съществуват различни дефиниции за понятието "уелнес хотел / wellness hotel”. Някои от тези хотели са построени в близост до медицински центрове, в екологично чисти зони, където могат да бъдат настанени посетители, които имат дълги процедури в центъра, включително обширни медицински прегледи или уелнес консултации.

  1. Пийте повече вода.

Водата повишава енергията и жизнеността, помагайки, в същото време, да се контролират пристъпите на глад. Ако сте суровояден или вегетариански тип, поемането ви на вода е чрез всички непреработени, органични, живи храни, затова може да не усещате нуждата от пиене на повече вода.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!