Уелнес зона информация

Какво представлява "уелнес зона"

 

 

Това е вашата лична уелнес зона, където ще намирате уелнес информация, касаеща повече от един стълб на уелнес. Когато се стараете да поддържате на ниво всеки един стълб, тогава вие постигате качествен живот, а уелнес човекът води такъв. Всъщност това, е целта – да ни върви по всеки стълб – това е силата на синергичния уелнес ефект.

 

Уелнес зона информация

На 16.06.2016 г. в комплекс „Здраве“ гр. Банкя се състоя Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness&SPA индустрията”. Председателят на асоциация „Качество на живота“ д-р Любен Станев взе участие в нея с презентация на тема „Български Wellness Патенти – технологии за хранене, напитки, следболнични терапии, качество и стандарти за здравословен начин на живот“.
 

На 21.06.2014г., в Diplomat Plaza Hotel & Resort, гр. Луковит, се състоя третата национална уелнес конференция. Партньор на събитието бе - СУ “Климент Охридски“ и в частност-доц. Александър Сарафов, с неговите студенти по “Туризъм”, катедра “География на туризма”.

На 11.04.2014г. се състоя втората национална уелнес конференция, в х. Витоша, гр. София. Акцентът в нея бе "Професионалният уелнес" и това как той влияе върху останалите аспекти на уелнеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Принос към българската мода" -

Стилист Капанов

Носителят на "Златна игла 2013" за Принос към българската мода, Стилист Капанов, е председател на "Национално сдружение на фризьорите в България"; президент на "Интеркоафюр - България" и "Интеркоафюр - Източна Европа" ; председател на Националната и Регионална занаятчийска камара и издател на списание "Прическа и стил".

На 04. декември 2012г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи в „Гранд хотел София” за 16-ти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996г. БХРА избира носители на най-престижните и дългогодишни отличия в туризма, които са част от най-успешното предприемачество. Сред гостите на официалната церемония присъства заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, партньори от бизнеса, членове на асоциацията, водещи мениджъри и собственици в областта на туризма, представители на националните медии. По специална покана от организаторите на БХРА, медийни партньори на събитието бяха и сайтовете www.spacenter.bg и www.wellnesscenter.bg .

 
 

Няма стандартна дефиниция за уелнес център/ wellness center, но обикновено, това е място (може  да е "изнесено" самостоятелно, а също и да е в хотел, например), където в съседство има природа. Често е извън големи градове и в него работи повече от един лекар. Фокусът е върху алтернативна медицина, която е предназначена за лечение на ума и тялото. Характерна е и посветеност към насърчаване на здравословния начин на живот и предотвратяване на болести и заболявания.

Съществуват различни дефиниции за понятието "уелнес хотел / wellness hotel”. Някои от тези хотели са построени в близост до медицински центрове, в екологично чисти зони, където могат да бъдат настанени посетители, които имат дълги процедури в центъра, включително обширни медицински прегледи или уелнес консултации.

  1. Пийте повече вода.

Водата повишава енергията и жизнеността, помагайки, в същото време, да се контролират пристъпите на глад. Ако сте суровояден или вегетариански тип, поемането ви на вода е чрез всички непреработени, органични, живи храни, затова може да не усещате нуждата от пиене на повече вода.

 

Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително!